När jordens alla hav stiger så inget land blir kvar

Santosh berättade för mig vad han och hans vänner fantiserade om när de var små. Tänk när jordens alla hav stiger så högt att alla länder täcks av vatten. Vad gör alla människor då? Människor söker alltid räddning och naturligtvis söker de sig till Mount Everest, jordens högsta berg. Vilken möjlighet för landet Nepal och dess befolkning! Vilken avgift de skulle kunna ta ut av jordens hela befolkning! Vad rika de skulle bli!



tisdag 27 januari 2009

Resultatrapport av donerade medel


I the Nursery. Barnen sitter andaktigt stilla.


Mina mest kara: fran vanster, Rabi, 12, som gjort hela videofilmen fran skolresan. Santosh, 21, som laser till ingenjor. Asbin, 9, som stulit mitt hjarta.

Resten av Nursery. Forhoppningsvis malar man vaggarna igen. det ar inte mogel, det ar smuts fran barnens hander.

24 januari

Den slutliga summan av alla skänkta pengar blev 10 532 kronor. Dvs. dubbelt så mycket som jag bad om. Tack!!! Det är stort och ni ska veta att det är väl använda slantar. Ca 6000 kronor gick som tidigare sagt till en fyradagars resa till Kathmandu för 62 personer. Summan täckte mat, logi och inträden för alla men bussen betalade eleverna själva. De allra yngsta eleverna, dvs. dagisbarnen, har fått sitt rum pyntat och iordningställt. Stengolvet har fått en rejäl heltäckande plastmatta, barnen har fått skumgummidynor att sitta på. Vi har köpt planscher till väggarna och i taket hänger gosedjur från Sloggi och Genzyme. Alla tycker det är fint, det är varmt på golvet och barnen mår bättre. Hostelrummet har fått samma gedigna plastmatta istället för en tunn som rämnat och sparkades omkring i trasor. På plastmattan ligger en varm ullmatta som man kan sitta på och göra läxor eller spela spel. Plastmattan var den allra dyraste, men av god kvalitet och den bör hålla länge. Det blivande biblioteket var halvfärdigt och saknade dörr och fönster. Virke och glas är beställt. Lite småsaker som krokar till hostelrummet för att hålla reda på kläder, papperskorgar och en välbehövlig skiftnyckel är också inköpt. Hostelbarnens cyklar är lagade och vi har kollat lite på vad man kan göra själv när de är trasiga. En summa kommer att utgöra starten på en fond för ”Health and First Aid Committee”. Vi har förhoppningsvis bildat en liten grupp som ska se till så att verksamheten fortsätter. Jag har lärt ut en del färdigheter som blodtrycksmätning och synkontroll och lämnat instruktioner för mediciner och förbandsmateriel. Fonden ska användas till införskaffning av nytt när det behövs och utgöra basen för en fortsättning till hjälp när något av barnen behöver mer pengar för sjukvård på skoltid. Pengarna som är kvar efter detta, ca 450 kronor, ska räcka till snickarlön.

Johan och Mimmi, en stabil stege är också inköpt.

Inga kommentarer: